RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Αρχάριος μελισσοκόμος... Εμπειρίες !

Ευχαριστούμε τον Γιάννη – Αρχάριο μελισσοκόμο, για το κείμενο που προσπαθεί να ρίξει λίγο φως σε όλες τις πλευρές των αγγελιών που μπορεί κάποιος να συναντήσει στο διαδίκτυο.
«Γεια σας, είμαι ο Γιάννης αρχάριος μελισσοκόμος από Αττική και σας στέλνω την εμπειρία μου όταν αποφάσισα να ψάξω στο ίντερνετ αγγελίες για παραφυάδες μελισσών.


Συνάντησα ένα εύρος τιμών μεταξύ 50 και 80 ευρώ η 5άρα παραφυάδα, δηλαδή 10-15 ευρώ το κάθε πλαίσιο, με την βασίλισσα μέσα. Οι περισσότερες παραφυάδες που έβρισκα ήταν 3 πλαίσια γόνου και 2 τροφές. Άλλοι έδιναν 2 πλαίσια γόνου και 3 τροφές, όταν το άκουγα τους απέρριπτα μιας και δε θεωρώ σωστό να χρεώνουν το πλαίσιο με τροφή ίδια τιμή με ένα πλαίσιο με γόνο. Πιστεύω πως άλλη δυναμική έχει μια παραφυάδα με 3 γόνους και άλλη με 2.
Πριν ξεκινήσω τα τηλεφωνήματα είχα σημειώσει κάποια ερωτήματα που έκανα σε όλους όσους επικοινωνούσα. Οι ερωτήσεις αυτές είχαν να κάνουν με την βασίλισσα(ηλικία, γέννα κ.α), την θεραπεία που εφαρμόστηκε, την περιοχή του μελισσοκομείου καθώς και την χρονική διαθεσιμότητα των παραφυάδων.
Από τις ερωτήσεις λοιπόν που έκανα – και τις απαντήσεις που έπαιρνα, προέκυψαν και τα ανάλογα συμπεράσματα που ταυτόχρονα μπορεί να είναι και συμβουλές για όσους ψάχνουν αγγελίες για αγορά παραφυάδων. Φυσικά ότι κι αν γράφω αποτελεί την δική μου άποψη, εκφράζοντας έτσι τις δικές μου συμβουλές προς όλους τους αρχάριους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα και μακάρι να βοηθήσουν.
Κάντε έρευνα αγοράς. Εγώ έφτασα μέχρι και τα 15 τηλεφωνήματα μέχρι να καταλήξω. Ρωτήστε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχετε απορία.
Μια απάντηση που πήρα από «συνάδελφο» μελισσοκόμο: «Με το που πάρεις τις παραφυάδες θα γεμίσεις βαρρόα, αλλά εγώ έχω κάνει κουμάντο από Ιταλία και θα σου δώσω ένα καινούργιο σκεύασμα να την καταπολεμήσεις»
Δηλαδή φτάσαμε Μάιο και αυτός ακόμη προσπαθούσε να καταπολεμήσει την βαρρόα? Δηλαδή τι θα μου έδινε? Ωρολογιακές βόμβες?

Άλλες απαντήσεις που απέρριψα από τηλεφωνήματα είναι όσοι μου απάντησαν ότι χρησιμοποιούν τον χημικό τρόπο καταπολέμησης ασθενειών. Ως αρχάριος θέλω τα πρώτα μου μελίσσια να έχουν αντιμετωπιστεί με βιολογικές μεθόδους. Ξέρω ότι οτιδήποτε χημικό απορροφάτε από το κερί της κηρήθρας που λειτουργεί σαν σφουγγάρι. Εντάξει ποτέ δεν είσαι σίγουρος τι έχει κάνει ο άλλος… Αλλά και αυτό είναι μια ένδειξη.
Παραπάνω σας ανέφερα τις ερωτήσεις που έκανα σε όλους γιατί από αυτές έβγαλα αρκετά λαβράκια.. Θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας…
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα..
Ενώ είχα κανονίσει με κάποιον και τα είχαμε σχετικά βρει, πηγαίνοντας στο μελισσοκομείο του με τις κυψέλες μου για να μου τις γεμίσει, παρατήρησα τα πλαίσια που μου έβαζε για τις παραφυάδες μου να έχουν διάσπαρτο γόνο και το χρώμα από τις κηρήθρες να είναι μαύρο-κατάμαυρο, δηλαδή για αντικατάσταση. Βλέποντάς τα τον άφησα και μου γέμισε 2 παραφυάδες, πηγαίνοντας στην 3η δεν κρατήθηκα και αντέδρασα, λέγοντας του να μου τα αδειάσει άμεσα όλα – φυσικά δεν το παραδέχονταν στηριζόμενος στην  απειρία μου, συνέχιζε να μου τις παινεύει, πείρα ξανά τις κυψέλες άδειες και γύρισα σπίτι εκνευρισμένος και απογοητευμένος.
ΠΟΤΕ μα ποτέ μην τους δώσετε τις άδειες κυψέλες σας να τις γεμίσουν χωρίς να είστε παρών στην όλη διαδικασία. Ένας φίλος μου την έπαθε έτσι. Άνοιξε την επόμενη μέρα τις παραφυάδες του και έπαθε νευρικό κλονισμό. Με κάλεσε στο μελισσοκομείο του να τις δω. Τι είδα? Παραφυάδες των 5 πλαισίων με 1 μόνο πλαίσιο πληθυσμό και κατάμαυρα κεριά! Το θέμα είναι ότι τις πείρε και από «επαγγελματία» μελισσοκόμο… Τι να πει κανείς…
Παρόλα αυτά η δική μου επιλογή ήταν από επαγγελματία μελισσοκόμο καθώς ήμουν παρόν σε όλη την διαδικασία. Ότι δεν μου άρεσε του το έλεγα κατευθείαν και βρίσκαμε μαζί κοινή λύση. Δεν θα αναφέρω το όνομά του για λόγους διαφήμισης. Μου έλυσε όλες τις απορίες και μου εξέφρασε την άμεση διαθεσιμότητά του σε οποιαδήποτε απορία ή δυσκολία αντιμετωπίσω. Ευτυχώς για μένα πήγαν όλα καλά και σήμερα οι παραφυάδες μου έχουν αναπτυχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό χωρίς κανένα πρόβλημα.
Έχω ακούσει πολλά από φίλους και γνωστούς που την πατήσανε. Επειδή τα χρήματα την σημερινή εποχή βγαίνουν αρκετά δύσκολα, καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί που τα δίνουμε, έχοντας τα μάτια μας 14! Η γνώση ωφελεί – η άγνοια βλάπτει.
Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι πάντα επιτυχίες και να συνεχίσετε να γράφετε όλα αυτά τα ωραία άρθρα που διαβάζω καθημερινά στην ιστοσελίδα σας. Καλή επιτυχία σε όλους τους αρχάριους που κάνουν τα πρώτα βήματά τους.
Γιάννης Π».


Πηγή: MelissokomiaNet.gr