
Η χρήση της παραφίνης αναφέρθηκε
για πρώτη φορά στη Μελισσοκομική
Επιθεώρηση στο τεύχος Μαρτίου – Απριλίου 2002. Κρίσιμος παράγοντας
επιτυχίας είναι η θερμοκρασία που θα έχει η παραφίνη όταν εμβαπτίζονται οι
κυψέλες και η οποία θα πρέπει να είναι 160°C.

Η χρήση της παραφίνης προσφέρεται
κυρίως για μελισσοκόμους με μεγάλο αριθμό μελισσιών που έχουν την ανάγκη να
ετοιμάσουν πολλές κυψέλες.
Αντί της χρήσης χρωμάτων η οποία θα απαιτήσει πολλές
μέρες, η εμβάπτιση στην παραφίνη επιταχύνει σημαντικά το χρόνο προετοιμασίας. Η
αποτελεσματικότητά της είναι το ίδιο καλή με τη χρήση χρωμάτων. Για την αποφυγή
της παραπλάνησης χρησιμοποιούνται στην είσοδο βενζινοχρώματα ή πλάκες
διαφορετικού χρώματος που προσαρμόζονται στην πρόσοψη.