RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Πατέντα: Κατασκευή κυψελιδίου σύζευξης

Σε αυτό το άρθρο δανειζόμαστε μια ωραία και εύκολη κατασκευή από τις «Μικρές Μελισσούλες» που αφορά τα κυψελίδια σύζευξης. Θα δούμε πώς και από τι υλικά είναι φτιαγμένα και αναλυτικά τις οδηγίες βήμα προς βήμα για την κατασκευή τους. Αρχικά έχουμε το δοκίμιο εσωτερικών διαστάσεων 15χ15χ15 εκατοστών και του άνοιξα 2 μικρές θυρίδες αερισμού στο επάνω μέρος καθώς και μία στο κάτω μέρος για την πόρτα. 

Στην συνέχεια έφτιαξα από ξύλο τους δύο κηρηθροφορείς στους οποίους αφού τρύπησα προσάρμοσα δύο καβίλιες για καλύτερη στήριξη επάνω στο φελιζόλ, μόνο η κόλλα ίσως να μην ήταν αρκετή, και κολλήθηκαν μέσα στο δοκίμι λίγο πιο κάτω από το επάνω μέρος ώστε να υπάρχει χώρος για λίγο ζυμαράκι.


             

Στη φωτογραφία φαίνεται ο κηρηθροφορέας να μην φτάνει μέχρι το τέλος και αυτό έγινε εσκεμμένα μιας και ήθελα να δημιουργήσω χώρο και για υγρή τροφοδοσία. Είχα υπολογίσει θέσεις για τρία πλαισιάκια και νομίζω πως ήταν αρκετά. Ο χώρος αυτός έπρεπε να είναι στεγανός και από υλικό μη απορροφητικό. Έτσι χρησιμοποίησα ένα κομμάτι plexiglass που στο επάνω μέρος έκοψα και προσάρμοσα ένα μικρό κομμάτι βασιλικό διάφραγμα για ευνόητους λόγους. 

           

Για πόρτα χρησιμοποίησα το λαιμό με το καπάκι από μπουκάλι αναψυκτικού, πρακτικό και φθηνό, και αφού ετοιμάστηκαν και τα τρία τελαράκια και μπήκε και η σίτα με το εξειδικευμένο, διαστημικό υλικό συγκράτησης που λέγετε πινέζα περιμένει να κατοικηθεί για να δούμε και την αξία λειτουργίας του. Φθηνό μεν αλλά εάν δεν έχει επιτυχία καταντάει ακριβό! 


           



Καλή επιτυχία σε όλους και καλό υπόλοιπο Άνοιξης!

Πηγή άρθρου:  http://manolis-ger.blogspot.gr/