RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Πατέντα για απο-ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ του μελιού

Ένα πρόβλημα που μάλιστα αρχίζει από τώρα σε πιο βόρειες περιοχές, τέλος φθινοπώρου ή αρχές χειμώνα σε κάποιες άλλες, είναι η κρυστάλλωση του μελιού μας. Το μέλι που έχουμε τρυγήσει, αν δεν βρίσκεται σε θερμαινόμενα δοχεία, τότε αργά ή γρήγορα θα παρουσιάσει το φαινόμενο να χάσει τη ρευστότητά του. Αυτό θα γίνει σταδιακά, από κάτω προ τα επάνω.

Φυσικά πρέπει να εξηγούμε συνεχώς και ας γινόμαστε κουραστικοί, σε φίλους, πελάτες, καταναλωτές, πως αυτό είναι το φυσιολογικό επακόλουθο του γνήσιου ανεπεξέργαστου μελιού που δεν έχει υποστεί βιομηχανικό φιλτράρισμα ή θέρμανση. Πιστέψτε με, παρά την τόση ενημέρωση, ο κόσμος ακόμη ΔΕΝ το γνωρίζει στο σύνολό του. Όλο και κάποιος με κοιτάζει με το στόμα ανοιχτό κάθε φορά που το εξηγώ στο περιβάλλον μου.  
Όπως και να ΄χει όμως, το γνωρίζει ή όχι ο καταναλωτής, είναι πιο όμορφο και συνηθίζεται το μέλι που θα δώσει ο μελισσοκόμος να είναι ρευστό, χωρίς να έχει σημάδια κρυστάλλωσης. Αυτό φυσικά είναι στο χέρι του καθένα να το τηρήσει ή όχι. Και βέβαια όλες οι απόψεις, υπέρ ή κατά αυτού είναι σεβαστές.

Κάποιος συνάδελφος μελισσοκόμος πάντως για να βοηθήσει εμάς τους υπόλοιπους έφτιαξε ένα βιντεάκι όπου δείχνει βήμα-βήμα πώς έφτιαξε ο ίδιος ένα ηλεκτρικό μπεν-μαρί για να αποκρυσταλλώνει το μέλι του. Δείτε το και αν αποφασίσετε να το κατασκευάσετε, προσαρμόστε το στις διαστάσεις που εσείς επιθυμείτε.


Δείτε το βίντεο που ακολουθεί